Pod lupom 004: Darko Brkan

Podkast Pod lupom predstavlja kratku video formu razgovora sa stručnim ljudima, sa ciljem podizanja svijesti o dezinformacijama, medijskoj pismenosti i tehnologijama.

U epizodi 004 razgovaramo sa Darkom Brkanom, predsjednikom udruženja građana „Zašto ne" i osnivačem platforme "Raskrinkavanje" o medijskom pejzažu u BiH.

Darko je savjetodavnog odbora Partnerstva za otvorenu vlast u BiH, kao i upravnog odbora Centra za izborne studije BiH. Studirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu, odsjek za Računarstvo i informatiku, kao i na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu na programu Strateški menadžment informacija. Njegovi profesionalni interesi su uglavnom vezani za teme novih tehnologija, digitalnih komunikacija, društvenih medija, izbora i drugih političkih procesa, političkih partija i platformi, građanskog aktivizma i participacije, međunarodnih odnosa, demilitarizacije i sl. Autor je nekolicine publikacija iz raznih domena njegovog interesovanja, te je redovan govornik na međunarodnim konferencijama i institucijama i sagovornik brojnih međunarodnih i lokalnih medija.